DONACIJA

Pomoć iz Amerike Bijeljini

Uručeno 25 vizira, 20 vodootpornih pregača i gumenih rukavica, dvije ručne pumpe s raspršivačem...

S uručenja donacije. Lj. Ljubojević

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

22.4.2020

Ambasada SAD, uz saradnju s nevladinom organizacijom „Duh Amerike“, radi efikasnije borbe i zaštite protiv koronavirusa uputila je Gradskoj upravi Bijeljina i Gradskoj organizaciji Crvenog krsta pomoć u vidu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. 

Gradskom odjeljenju Civilne zaštite, osim 25 vizira, 20 vodootpornih pregača i gumenih rukavica, uručene su dvije ručne pumpe s raspršivačem, 25 petolitarskih kanistera koncentriranog sredstva za dezinfekciju i 25 litarskih boca sredstva za dezinfekciju ruku. Identičan paket uručen je i predstavnicima Gradske organizacije Crvenog krsta.


Vrijedna pomoć. Lj. Ljubojević

- Bijeljina je lokalna zajednica koju smatramo kao pouzdanog partnera, a podrška u vidu zaštitno-sanitarne opreme je rezultat naše dobre saradnje. Proizvodi iz paketa pomoći nabavljeni su od lokalnih proizvođača iz BiH, koji su svoju proizvodnju prilagodili vanrednom stanju i nadamo se da će biti od koristi ovoj lokalnoj zajednici te da će pomoć biti iskorištena tamo gdje je neophodna - istakli su predstavnici Tima za podršku civilno–vojnoj saradnji (CMSE) Ambasade SAD u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.