REAKCIJE

U RS protiv mjera FBiH o ukidanju policijskog sata i karantina

Nove mjere u FBiH kompromitiraju poboljšanje epidemiološke situacije u oba entiteta i prijete da izazovu novi val epidemije

U FBiH donesena odluka o ukidanju policijskog sata. Arhiv

Avaz.ba / Fena

25.4.2020

Nakon značajnog smanjenja popunjenosti lokalnih karantina u Republici Srpskoj od nedjelje, 19. aprila, došlo je do stalnog porasta, tvrde iz Tima za praćenje provođenja mjera Štaba za vanredne situacije u Republici Srpskoj. 

- Upozoravamo da nove mjere koje je jučer preduzela Federacija BiH, a odnose se na ukidanje policijskog sata, a posebno na zamjenu karantina drugom mjerom ograničenja kretanja, potpuno kompromitiraju poboljšanje epidemiološke situacije u oba entiteta i prijete da izazovu novi val epidemije koronavirusa na cijeloj teritoriji BiH – navodi se u saopćenju ovog tima. 


Ukinuti i karantini. Arhiv

Smatraju da ne postoje razumni razlozi za ovakvo postupanje organa Federacije BiH, koje, kako tvrde, dalje opterećuju građane, zdravstveni sistem i privredne subjekte i odgađaju mogućnost ublažavanja preduzetih antiepidemijskih mjera.

- Zbog toga sugeriramo veći oprez i kontrolu provođenja mjera Štaba za vanredne situacije RS – dodaje se u saopćenju Tima za praćenje provođenja mjera Štaba za vanredne situacije u RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.