POTVRĐENO

Naknade od 300 KM po zaposlenom u djelatnostima kojima je zabranjen rad zbog pandemije

Prema istoj odluci, pravne i fizičke osobe kojima je zabranjen rad oslobađaju se dok traje zabrana plaćanja zakupnina, komunalnih naknada...

S današnje sjednice. Tomislavcity

Piše: Al. K. / Avaz.ba

27.4.2020

Danas je održana sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad na kojoj je usvojen prijedlog Odluke o donošenju mjera za podršku pravnim i fizičkim osobama kojima je zabranjen rad zbog pojave koronavirusa.  

U cilju očuvanja radnih mjesta iz općinskog budžeta će se osigurati po 300 KM naknade mjesečno po zaposleniku u djelatnostima kojima je zbog pandemije zabranjen rad, a naknada će se koristiti za sufinansiranje dijela neto plaća zaposlenih koji su zadržani u radnom odnosu kao i dijela neto plaća samostalnih poduzetnika za period zabrane rada. Pravo na naknadu imaju pravne i fizičke osobe koje su izmirile doprinose za radnike, zaključno s februarom 2020. godine.

S današnje sjednice. Tomislavcity

Prema istoj odluci, pravne i fizičke osobe kojima je zabranjen rad, oslobađaju se dok traje zabrana plaćanja zakupnina, komunalnih naknada, naknada za zauzimanje javnih površina, te prisilne naplate od JP, a neće plaćati ni usluge vrtića za period u kojem ne rade.

OV je usvojio i Odluku o uvjetima, lokacijama i naknadama za izgradnju pojedinačnih vjetroagregata na području općine, kao i izvještaje o radu Općinskog javnog pravobranilaštva, Centra za socijalnu rad i Staračkog doma.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.