VIRUS

U Tomislavgradu postavljen trijažni punkt

Liječnički recepti i dalje se mogu naručivati, a razmišlja se i o mogućnosti da se recepti podižu i na trijažnom punktu

Postavljanje trijažnog punkta. A. Kamber

Piše: A. K. / Avaz.ba

21.3.2020

Ispred Doma zdravlja u Tomislavgradu danas je postavljen trijažni punkt za korisnike usluga ove zdravstvene ustanove. 

Pacijenti koji dolaze u Dom zdravlja prethodno će morati proći kroz navedeni punkt gdje će popuniti odgovarajući upitnik i gdje će im se izmjeriti temperatura i dezinficirati ruke, nakon čega će biti proslijeđeni u službu Doma zdravlja u koju su krenuli.  

Kako je pojasnila direktorica ove ustanove Ivanka Živković, ovo se ne odnosi na pacijente koji imaju gripu ili bilo kakve druge respiratorne probleme. 

- Oni ne trebaju dolaziti u trijažu već se prethodno trebaju telefonski javiti svome porodičnom liječniku ili u Hitnu službu, također telefonom. Od tih liječnika dobit će informaciju na koji način će im se pružiti potrebna liječnička usluga. Za one kod kojih klinička i epidemiološka slika eventualno pokaže sumnju na zarazu koronavirusom bit će upućeni u sobu za izolaciju i daljnji pregled, a nakon detaljne anamneze uputit će se na Infektivno odjeljenje SKBC-a u Mostaru - objasnila je ona. 




Postavljanje trijažnog punkta. A. Kamber

Liječnički recepti i dalje se mogu naručivati, a razmišlja se i o mogućnosti da se recepti podižu i na trijažnom punktu. 

Iz Doma zdravlja podsjećaju da posljednjih dana nije bilo prijavljenih slučajeva sa sumnjama na koronavirus, dok su u kućnoj izolaciji stariji od 65 i mlađi od 18 godina te određen broj povratnika iz kriznih zemalja zahvaćenih koronavirusom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.