SAOPĆENJE

HDZ BiH pozvao SDA da prestane izazivati sukobe u vrijeme krize

Optuživati političke partnere u vlasti za opstrukcije, ozbiljno je narušavanje politike dijaloga

HDZ BiH. Avaz

Fena

28.4.2020

HDZ BiH pozvao je SDA "na prestanak uvredljivih i neutemeljenih optužbi na račun ministra finansija i trezora BiH i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara Vjekoslava Bevandu".

U saopćenju za javnost HDZ-a BiH navodi se kako se SDA u vrijeme krize odlučila na "poticanje bespotrebnih političkih sukoba na temelju provokacija i destabilizacije za kratkoročnu političku dobit".

- Pozivamo ministre iz reda SDA, koji ne žele podržati odluku Vijeća ministara, na suzdržavanje od pozivanja na vaninstitucionalna rješenja kao i na suzdržavanje od pozivanja na djelovanje izvan okvira zakona i Ustava. Optuživati političke partnere u vlasti za opstrukcije koje ministri SDA sami provode, ozbiljno je narušavanje politike dijaloga, koja je prijeko potrebna za što brži izlazak iz trenutne krize i nastavak na radu ka europskoj BiH - poručili su iz HDZ-a BiH. 


SDA. Avaz

HDZ BiH smatra kako SDA mora preuzeti odgovornost te demonstrirati "korektnu političku suradnju s partnerima u vlasti i svojim sudjelovanjem, a ne politikanstvom, doprinijeti prevladavanju krize".

- HDZ BiH stoga odlučno poziva SDA na suzdržavanje od opstrukcija napretka Bosne i Hercegovine, na uvažavanje svih nivoa vlasti Bosne i Hercegovine, kao i na poštivanje legitimnih političkih predstavnika s kojima treba sukreirati rješenja za stabilnu i naprednu domovinu BiH - stoji na kraju saopćenja za javnost HDZ-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.