MOSTAR

Herceg s privrednicima razgovarao o prevladavanju krize

Teret krize nikako ne smije pasti samo na kantone, gradove i općine, rekao Herceg

Vlada je već donijela odluku i radi na Izmjenama i dopunama Budžeta. Fena

Avaz.ba / Fena

29.4.2020

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Nevenko Herceg u srijedu je održao sastanak s predstavnicima Asocijacije poduzetnika Hercegovine i Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine "Prsten" Sandrom Zovkom, Damirom Vidačkom i Veselim Čulom.

Herceg se osvrnuo na aktuelno stanje u HNK u svjetlu pandemije, posebno na posljedice koje privreda u tom kantonu trpi i aktivnostima koje se poduzimaju kako bi posljedice krize bile umanjene.

- Na tom tragu, Vlada je imenovala koordinacijsko tijelo predvođeno ministrima gospodarstva, poljoprivrede i financija koji će izraditi i predložiti mjere za pomoć gospodarstvu. Također, Vlada je već donijela odluku i radi na Izmjenama i dopunama Proračuna za ovu godinu iz kojih će biti vidljivo kakve posljedice krize na Proračun već imamo - kazao je Herceg.

Dodao je kako sadašnje projekcije jasno govore kako će tim rebalansom, koji vjerojatno neće biti jedini u ovoj godini, prihodovna strana Budžeta morati biti umanjena za najmanje 10 posto, odnosno oko 24 miliona maraka.


Učesnici sastanka izrazili su saglasnost oko prioriteta djelovanja. Fena

- Uz to, ako neka rješenja na federalnoj razini oko Zakona o dobiti i dohotku prođu, onda će to smanjenje biti i veće, odnosno još dvadesetak milijuna maraka - kazao je Herceg i istaknuo kako teret krize, kojem je izložena privreda, nikako ne smije pasti samo na kantone, gradove i općine.

Učesnici sastanka izrazili su saglasnost oko prioriteta djelovanja, posebno u vezi sa  zapošljavanjem onih koji su zbog krize ostali bez radnoga mjesta, ali i novog zapošljavanja.

Predstavnici Asocijacije poduzetnika Hercegovine i Udruge "Prsten" zahvalili su Hercegu na prijamu i iskazanoj spremnosti za zajedničkim radom na definiranju mjera koje će pomoći prevladavanju krize, saopćila je Vlada HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.