PRAZNICI

Šta je Cvijanović poručila radnicima u RS

Ona je još jednom apelirala na građane da se pridržavaju svih zvaničnih preporuka i preventivnih mjera

Željka Cvijanović. Avaz

Avaz.ba / Fena

30.4.2020

Ove godine 1. maj obilježavamo u drugačijim okolnostima i posebnu zahvalnost i podršku upućujem radnicima u Republici Srpskoj (RS) koji obavljaju najizazovnije poslove u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom, kazala je danas entitetska predsjednica Željka Cvijanović. 

Ona je još jednom apelirala na građane da se pridržavaju svih zvaničnih preporuka i preventivnih mjera kako bi se iz zdravstvene i ekonomske krize izašlo sa što manje posljedica. 

- Institucije RS čvrsto su opredijeljene da nastave sa podrškom privredi i zaštiti radnika kako bismo zajedno s našim socijalnim partnerima, nakon što prođe borba za očuvanje zdravlja i života, mogli da saniramo štete u privredi i zajedničkim mjerama zaštitimo svakog našeg radnika i njegovo radno mjesto – naglasila je Cvijanović. 

Podsjetila je da Međunarodni praznik rada predstavlja simbol borbe za radnička prava, socijalnu pravednost i solidarnosti. 

- Sa ponosom se prisjećamo svih onih koji su se izborili za pravedniji odnos prema radnicima i zahvaljujemo onima koji danas, kroz kvalitetan socijalni dijalog, zagovaraju unapređenje općeg standarda radnika – navela je Cvijanović u prvomajskoj čestitki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.