SAZNAJEMO

Pljušte kazne učesnicima "korona derneka": Gazda će biti posebno tretiran

Prekršili mjere Federalnog štaba civilne zaštite

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

4.5.2020

Rođendanskom "korona partyju" u Sarajevu prisustvovalo je 16 osoba i svi će biti prekršajno sankcionirani, potvrdio je za "Avaz" portaprol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić

- U 22 sata je zaprimljena dojava da radi ugostiteljski objekat na golf terenima u Sarajevu, da se u istom nalazi određen broj lica na nekoj privatnoj zabavi. Upućeno je više patrola policijskih službenika, a kontrolom je utvrđeno da je na zabavi prisutno 16 osoba. U 22:45 sati objekat je zatvoren - rekao je Hadžiabdić. 

Više patrola stiglo na dernek. S. Saletović

On je naveo da je policija prema proceduri utvrdila identitet prisutnih, kazavši da će protiv svih biti poduzete zakonom propisane mjere. 

- Oni će biti prekršajno sankcionirani zbog kršenja mjera i naredbi Federalnog štaba civilne zaštite. Također protiv vlasnika objekta će zbog rada biti sačinjena službena zabilješka koja će biti dostavljena nadležnom inspekcijskom organu s obzirom na to da je zabranjen rad ugostiteljskih objekata. A što se tiče osoba koje su tu bile, u ovom momentu ne mogu potvrditi njihov identitet - rekao je Hadžiabdić za "Avaz". 

S "korona partyja" u Sarajevu. Avaz

Podsjetimo, u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu, okupili su se zvaničnici i javne ličnosti, a kako saznajemo zabava je upriličena povodom rođendana poznatog doktora.

Sudionici "korona zabave", među ostalim, bili su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić koji je i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS.

Fotografije s "korona partyja" na društvenim mrežama su objavili brojni pjevači koji su prisutni na ovoj zabavi. Među njima su i legende bh. estrade Halid Bešlić, Hari Varešanović i Šerif Konjević, te pjevčica Slađana Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.