SARAJEVO

Bilsena Šahman na sjednici Skupštine KS: Neće se nabavka maski stavljati u ravan s respiratorima, nećemo to raditi

Ne želim da čekam 18. maj, ne želim da me sutra prozovu da sam uzela vremena

Piše: Avaz.ba

7.5.2020

Zastupnica SBB-a u Skupštini KS Bilsena Šahman kazala je danas na sjednici da želi da se na dnevni red uvrsti tačka vezana za narudžbu zaštitnih maski za Kantonalnu upravu civilne zaštite KS od koje se pokušava napraviti velika afera. 

- I dalje insistiram da mi danas raspravljamo o ovoj tački. Sada ću na Viber grupi poslati sve materijale koje ja imam, odnosno sva dokumenta koja imam, a u roku od pola sata mogu dobiti sve ostalo što mi treba, tako da je samo na Civilnoj zaštiti da daju izjavu šta je i kako bilo - kazala je Šahman.

Dodala je da želi samo da se sve ovo raščisti do kraja.

- Ne želim da čekam 18. maj, ne želim da me sutra prozovu da sam uzela vremena, da sam s vama dogovorila. Neće se nabavka maski stavljati u ravan s respiratorima, nećemo to raditi. Evo, neka se izjasne zastupnici, sad im šaljem na grupu dokumente koji su tu, šta ih god interesira što se tiče firme moga sina. Želim da se danas o ovome raspravlja, da ne bi bilo "do nekog zataškavanja i utjecala na svjedoke", jer sam jednom već prošla tu priču, ovoga puta ne, pogotovo ne sad, jer se radi o mom djetetu - kazala je Šahman. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.