BANJA LUKA

U RS novih 18 zaraženih, ukupno 1.086 slučajeva

Riječ je o 11 osoba muškog i sedam ženskog pola

Više od hiljadu zaraženih u manjem bh. entitetu. Ilustracija

Srna

9.5.2020

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo i Univerzitetskom kliničkom centru izvršeno je testiranje 688 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 18 osoba.

Riječ je o 11 osoba muškog i sedam ženskog pola. Sedam muškaraca je srednje životne dobi i četiri muškaraca su starije životne dobi. Tri osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, tri srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta šest osoba je iz Banja Luke, četiri osobe su iz Gradiške, dvije osobe iz Bosanskog Šamca, i po jedna osoba iz Modriče, Kotor Varoši, Bosanskog Novog, Nevesinja, Oštre Luke i Kneževa.

Dvije osobe su hospitalizirane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definiranim procedurama. Ukupno devet osoba je navelo kontakt sa pozitivnim osobama, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

Više od hiljadu zaraženih u manjem bh. entitetu. Ilustracija

Testirano je ukupno 138 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju, a novi koronavirus potvrđen je kod dvije osobe.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.086 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 67 osoba, a oporavila se 391 osoba. Na virus se u RS dosad testiralo 17.152 osobe.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječi 138 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa. Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizirano je 39 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji dva pacijenata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.