SAOPĆENJE

Hrvatski svjetski kongres: Bošnjačka elita nastavlja gaziti i uništavati Katoličku crkvu i Hrvate u BiH

Ne treba ni reći, da na taj način, kratkoročno i dugoročno gledano, nanose golemu štetu i svome narodu

Papina bista u Sarajevu. Arhiv

Avaz.ba

9.5.2020

Hrvatski svjetski kongres (HSK) iz više od tridesetak zemalja svijeta svesrdno stoji uz kardinala Vinka Puljića, a najoštrije osuđuje očito primitivne, zle i politički sračunate napade na njega sa strane bošnjačkih i inih „elita“, saopćio je Hrvatski svjetski kongres (HSK).  

   - Javiše se zlogukim glasom tako tek zbog same najave sv. Mise u katedrali u Sarajevu 16. maja 2020. prigodom 75. godišnjice Bleiburga i križnih putova, a koju zbog pandemije koronavirusa kardinal Puljić ne može predvoditi na Bleiburgu. Vidljivo još uvijek ogorčene rečene „elite“ što nisu ostvarili svoje ratne planove, oni u sve ovo mirnodopsko vrijeme ne prestaju sustavno, kao sada preko kardinala Puljića, zapravo gaziti i uništavati Katoličku crkvu i Hrvate u BiH, uzaludno se nadajući da će im to pomoći postići njihove sebične, duboko nepravedne i bez budućnosti ciljeve. Ne treba ni reći, da na taj način, kratkoročno i dugoročno gledano, nanose golemu štetu i svome narodu kao i trajnom postizanju pravednog mira i blagostanja za sve u našoj zajedničkoj državi BiH, pa ma kakva ona i zbog ovakve sljepoće jadna bila - navodi HSK u saopćenju.  


U reagiranju se još navodi da "ako u svojoj uskogrudnosti i političkoj jednostranosti ne mogu podnijeti istinu o Bleiburgu iz usta drugih, neka barem poslušaju svoga časnog hodžu koji svake godine na Bleiburgu javno moli za sve stradale, a među njima i za preko pedeset tisuća muslimanskih žrtava komunističko-partizanskih zločina na Bleiburgu i križnim putovima".

- Za prosvjetljenje barem dobronamjernima, također, bi dobro došlo antologijsko svjedočenje bega Adila Zulfikarpašića „Put u Foču“, jer bio je to isti krvoločni ples i bolesni duh - piše u saopćenju koje potpisuju predsjednik HSK Vinko Sabljo i glasnogovornik HSK Šimun Šito Ćorić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.