HERCEGOVINA

U Trebinju preminula žena koja je bila zaražena koronavirusom

Imala je niz udruženih hroničnih oboljenja

Žena preminula na “Covid odjeljenju” bolnice u Trebinju. Arhiv

E. Halimić / Avaz.ba

10.5.2020

Devedesetjednogodišnja žena, kod koje je potvrđen koronavirus, preminula je danas na “Covid odjeljenju” bolnice u Trebinju, potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi. 

– Ova pacijentkinja imala je niz udruženih hroničnih oboljenja – rečeno je u bolnici.

Ovo je treći smrtni slučaj od posljedica koronavirusa u istočnoj Heercegovini. Ranije je preminuo prvozaraženi pacijen iz Trebinja i starija žena iz Gacka.

Kad je riječ o RS ovo je četvrti smrtni slučaj u posljednja 24 sata. Podsjećamo, jutros je preminula žena iz Doboja i dva muškarca iz Teslića, koji su bili pozitivni na koronavirus. Preminuli su u bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju, saopćeno je iz ove ustanove.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 572 laboratorijska uzorka, a koronavirus potvrđen je kod još 19 osoba u Republici Srpskoj.

Riječ je o 11 osoba muškog i osam ženskog pola. Četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, četiri srednje i tri starije životne dobi. Dvije osobe ženskog pola su mlađe životne dobi, pet srednje i jedna starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta pet osoba je iz Gacka, po tri osobe su iz Doboja, Bosanske Gradiške i Laktaša, dvije osobe su iz Banja Luke te po jedna iz Prijedora, Teslića i Dervente.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.