Od testiranih radnika bolnice pozitivan je jedan ljekar specijalista

Preminule dvije pacijentice u Prijedoru, gradonačelnik u samoizolaciji

Milenko Đaković i član Štaba za vanredne situacije Zlatko Ritan u samoizolaciji

Avaz.ba
14.05.2020 16:49

S današnjeg sastanka

Foto: Avaz

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Aleksandar Miljuš izjavio je danas da su u posljednja 24 sata u tom gradu preminule dvije osobe kod kojih je evidentiran koronavirus.

On je izjavio novinarima da su gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i član Štaba za vanredne situacije Zlatko Ritan u samoizolaciji, nakon što su bili u kontaktu sa osobom kod koje je potvrđeno prisustvo koronavirusa. 

Vršilac dužnosti direktora bolnice u Prijedoru Mirko Sovilj pojasnio je da je u srijedu u toj zdravstvenoj ustanovi iznenada preminula pacijentica, koja je na Covid odjeljenju liječena sedam dana.

- I pored činjenice da se radi o šezdesetšestogodišnjoj pacijentici sa komorbiditetima, oporavak vezano za tegobe izazvane virusom korona je tekao vrlo dobro i bio je očekivan povoljan ishod. Jučer je došlo do iznenadne smrti, pretpostavljamo zbog prestanka rada srca ili, eventualno, embolizacije - rekao je Sovilj i dodao da je ta pacijentica prethodno liječena na UKC-u Banja Luka.

Umrla je i pacijentica (67) koja je bila na liječenju na odjeljenju onkologije i kod koje nije bilo kliničke manifestacije infekcije korona vurusom. 

Od testiranih radnika bolnice u Prijedoru pozitivan je jedan ljekar specijalista. Ranije je kod dvije medicinske sestre u toj zdravstvenoj ustanovi potvrđen COVID-19.

Komentari

NA VRH