TREBINJE

Ramazanske pakete podijelili s komšijama pravoslavcima

Iz „Pomozi.ba“ i „Izvor pomoći“ dopremili pakete s hranom i higijenskim proizvodima <195> Na ovaj način nastavljamo graditi dobre komšijske odnose, rekao Žulović

Predstavnici Medžlisa IZ i Sabornog hrama preuzeli pomoć. P. Mucović

Piše: P. Mucović / Avaz.ba

14.5.2020

Iako se ovaj ramazan, zbog specifične situacije izazvane pandemijom koronavirusa, razlikuje od ranijih, lijepi običaji podjele iftara postačima i obroka socijalno ugroženima ni ovaj put nisu izostali. A tamo gdje nema podjele iftara, nadležni nastoje osigurati pakete s namirnicama da bi postači imali kvalitetnije iftare.   


Rado prihvatili

Tako je bilo jučer u Trebinju, a članovi Medžlisa Islamske zajednice, kao i prethodnih godina, ramazanske pakete su, osim vjernicima muslimanima, podijelili i njihovim komšijama pravoslavcima.  

Prema riječima Sadika ef. Fazlagića, glavnog imama MIZ Trebinje, ramazanski paketi stigli su s nekoliko adresa, a u njima su prehrambene namirnice i higijenski proizvodi.

Primjer solidarnosti i pažnje. P. Mucović

- Članovi udruženja „Pomozi.ba“ i „Izvor pomoći“, koji su dopremili pakete u Trebinje, željeli su da dio bude doniran i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. To smo rado prihvatili i stupili smo u kontakt sa starješinom Sabornog hrama Mladenom Žulovićem. Od pedesetak paketa, koliko smo ukupno dobili, crkvi ide petnaestak - pojasnio je ef. Fazlagić i dodao da je ovo mali znak pažnje, solidarnosti i unapređenja međukomšijskih odnosa.


Lijep gest

Žulović je rekao da će paketi biti dodijeljeni onima kojima je pomoć najpotrebnija.  

- Rado smo se odazvali pozivu glavnog imama, ef. Fazlagića da prihvatimo ovu donaciju. Na ovaj način nastavljamo graditi dobre komšijske odnose. Ovo je zaista lijep gest - zaključio je on.  

Trebinjci su, osim ovih, pakete dobili i od „Merhameta“ te od Federalnog ministarstva raseljenih i izbjeglica.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.