PANDEMIJA

Još 27 osoba zaraženo koronavirusom u BiH

Kako su naveli iz Ministarstva, riječ je o devet muškaraca i 18 žena

UK RS: Potvrđeni novi slučajevi. Avaz

Piše: Avaz.ba

16.5.2020

Prema posljednim izvještaju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljedna 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, izvršeno je testiranje 549 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen je kod još 27 osoba u Republici Srpskoj. Potvrđeno je ovo jutros iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS. 

Kako su naveli iz Ministarstva, riječ je o devet muškaraca i 18 žena. Dvije osobe muškog pola su mlađe životne dobi, četiri srednje i tri starije životne dobi. Pet osoba ženskog pola je mlađe životne dobi, sedam srednje i šest starije životne dobi.

Novi slučajevi u BiH. Ilustracija

Prema mjestu prebivališta devet osoba je iz Banjaluke, sedam iz Mrkonjić Grada, po dvije iz Кozarske Dubice i Prijedora, i po jedna osoba je iz Doboja, Prnjavora, Dervente, Кotor Varoši, Laktaša, Modriče i Teslića- navedeno je u saopćenju. 

U Republici Srpskoj potvrđeno je do sada 1.244 slučajeva koronavirusa, a oporavilo se 559 osoba, a preminulo je ukupno 88 osoba. Izvršeno je ukupno 20.823 testiranja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.