GORAŽDE

Stambeno pitanje riješilo 28 mladih bračnih parova

Projekt vrijedan oko dva miliona maraka, Vlada BPK sufinansijer

Uručeni ključevi stanova. Avaz

Piše: A. Bajramović / Avaz.ba

27.5.2020

U Goraždu je svečano otvorena stambeno–poslovna zgrada Lamela H3, izgrađena zajedničkim ulaganjem vlasnika i Vlade BPK Goražde.

Najveći dio sredstava za izgradnju, oko dva miliona KM, osigurali su kupci 28 stanova i četiri poslovna prostora, dok je projekat finansijski podržala i Kantonalna vlada, posredstvom Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Prema riječima premijerke BPK Aide Obuće, svoje stambeno pitanje na ovaj način riješilo je 28 porodica mladih, obrazovanih ljudi, koji su dobili svoju adresu u Goraždu i ostaju da žive u ovom gradu.


Radovi su trajali dvije godine. Avaz

- Vlada BPK Goražde sufinansirala je ovaj projekat kroz kupovinu zemljišta, geomehanička ispitivanja i glavni projekat, te subvencioniranje cijene stana po jednom metru kvadratnom u ukupnom iznosu od 470.756 KM. Nastavit ćemo sufinansirati ovakve projekte, jer želimo da zadržimo što više mladih ljudi  na prostoru našeg kantona – kazala je Obuća.

Radovi su trajali dvije godine. U toku je i izgradnja stambeno-poslovnog objekta Lamela H4, a za narednu godinu najavljen je sličan projekat kojim će, ovisno od interesovanja, biti izgrađeno između 18 i 24 stambene jedinice za mlade bračne parove starosti 35 - 40 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.