ISTRAGE Uskoro će se navršiti dvije godine od likvidacije

Ubice sarajevskih policajaca nikad neće biti pronađene?

Prema informacijama „Avaza“, istraga i dalje tapka u mjestu, nisu pronađeni ni vozilo ni puška

M. Aščić / Avaz.ba

Alipašino Polje: Hoće li zločin biti zaboravljen

Foto: Arhiv


Za četiri mjeseca napunit će se dvije godine otkako su na Alipašinom Poljuu Sarajevu brutalno likvidirani sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović dok su bili na radnom zadatku.

Nema optužnice

No, do danas, već godinu i osam mjeseci, nisu pronađene njihove ubice niti je Tužilaštvo KS, koje vodi istragu, podiglo optužnicu. Za sada, da stvar bude gora, kako tvrde naši izvori, optužnice nema ni na vidiku.

Prema informacijama „Avaza“, ni nova istraga koja je pokrenuta sredinom prošle godine nije urodila plodom. Tužilaštvo nema ni nove dokaze, a ni iskazi ponovo saslušanih svjedoka nisu bili od pomoći.

  • Šehović i Vujinović: Brutalno ubijeni

    Šehović i Vujinović: Brutalno ubijeni

    Foto: Arhiv


Svi uhapšeni Paljani, od Srećka Trifkovića do Miloša Obradova, nalaze se na slobodi iako su u pritvoru proveli skoro devet mjeseci. Sada se sumnjiče za druga krivična djela u RS.

Tužioci nemaju čvrste dokaze da su oni direktni izvršioci ovog krivičnog djela, a istražitelji na terenu za sada nemaju ni nove tragove. Iako svi tragovi vode prema RS, niko ne zna gdje su i ko su ubice sarajevskih policajaca i šta je bio stvarni motiv ubistva te je li se zaista radilo o pokušaju krađe vozila.

Listing poziva

Indikativno je da već godinu i osam mjeseci nikada nije pronađeno ni vozilo, crni Seat Leon, iz kojeg su ubice pucale. Nema ni puške, kalašnjikova iz kojeg su ispucane na desetine metaka. Nije pomogla u istrazi ni pronađena čahura koja je vještačena.

Prema svemu sudeći, istraga, osim što tapka u mjestu, mogla bi doživjeti fijasko.

Iako su se, prema nekim informacijama, čekali rezultati listinga poziva telefona za pojedine osobe iz RS, kako bi se navodno utvrdilo ko je koga zvao kobne noći, ni tu nema pomaka.

Za to vrijeme čekaju se novi svjedoci, ali s obzirom na protok vremena, teško da bilo ko može otkriti neke nove informacije

Vlasnik Golfa bio u zatvoru

Inače, zanimljivo je, a o čemu se godinu već šuti, ko je stvarni vlasnik Golfa 6, koji su automafijaši pokušali ukrasti, ali im se navodno pokvario. Kako je i zbog čega završio u zatvoru u Hrvatskoj? Nikada nije jasno utvrđeno šta je bilo s ovim Golfom, kako su uopće našao tu i je li se radilo o kvaru ili sačekuši.

NA VRH

Podijeli članak na