AKTUELNO

Tužilaštvo BiH: Intenzivno se radi na slučaju

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) nisu mogli ni potvrditi, ni demanovati navode o ispitivanju u vezi sa predmetom "Respiratori"

Boris Grubešić. Avaz

Srna

29.5.2020

Tim Tužilaštva BiH intenzivno radi na slučaju "Respiratori", koji se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine, vrijednosti 10,5 miliona KM, potvrđeno je Srni u Tužilaštvu.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je da će više informacija o ovoj aferi biti poznato tokom dana.

U Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) nisu mogli ni potvrditi, ni demanovati navode o ispitivanju u vezi sa predmetom "Respiratori".

Tužilaštvu BiH danas bi trebalo da budu predati premijer Federacije BiH (FBiH) Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak i vlasnik kompanije "Srebrna malina" Fikret Hodžić.


Trojka zadržana u SIPA-i. M. Tabaković

Solak, Hodžić i Novalić sinoć su uhapšeni i pripadnici SIPA-e su ih više časova ispitivali u vezi sa aferom nabavke 100 respiratora iz Kine.  

Proteklih sedmica SIPA je vršila pretrese u FUCZ-u, Vladi FBiH, Zavodu za javno zdravstvo FBiH, te u firmi "Srebrena malina".  Vlada FBiH suspendovala je 12. maja Solaka sa mjesta direktora Federalne uprave civilne zaštite zbog afere "Respiratori".  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.