VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u malo više sunca, od sutra opet kiša

U kasnim večernjim satima očekuju se olujni udari juga

Dnevna temperatura danas od 22 do 28 stepeni. Arhiv

Avaz.ba

4.6.2020

U jutarnjim satima u centralnim i sjevernim područjima Bosne danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu poslijepodneva porast naoblake sa zapada. Vjetar umjeren do jak jugozapadni.

U kasnim večernjim satima očekuju se olujni udari juga. Jutarnja temperatura od 9 do 16, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 20, a dnevna od 22 do 28 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Djelimična stabilizacija i sunčani intervali uslovljavaju ljepšu opću sliku. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed porasta temperature i mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Sa dolaskom noći, uz jačanje juga, slijedi pogoršanje biometeoroloških prilika.


U drugom dijelu poslijepodneva porast naoblake sa zapada. Arhiv

Sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren do jak, sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Poslije podne vjetra u postepenom slabljenju. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu i sjeveru do 22, a dnevna od 18 do 24 stepena.


Umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 21 do 27 °C.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.