SREBRENICA

Komemoracija u Potočarima bit će održana videolinkom

Sve aktivnosti i sadržaji, posebno Marš mira, biciklistički, pješački maratoni i drugi sadržaji bit će održani u skladu sa epidemiološkim mjerama

S današnjeg sastanka OO u Sarajevu. S. Smajlović

Piše: S. Smajlović/ Avaz.ba

8.6.2020

U prostorijama Vlade Federacije BiH u Sarajevu danas je održan radni sastanak rukovodstva  Organizacionog odbora (OO) za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine sa predsjednicima pododbora. 

Dogovoreno je da, uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju u svijetu, pa i u Bosni i  Hercegovini, prouzrokovanu pandemijom novog koronavirusa, a na osnovu ranijih zaključaka OO, komemoracija 11. bude održana putem videolinka. To podrazumijeva mogućnost stranim državnicima i zvaničnicima da pošalju poruku i obrate se javnosti. 


S današnjeg sastanka OO u Sarajevu. S. Smajlović

Sve aktivnosti i sadržaji, posebno Marš mira, biciklistički, pješački maratoni i drugi sadržaji bit će održani u skladu sa epidemiološkim mjerama i uputama koje u tom trenutku budu izdale nadležne institucije.

Pododbor „Marš mira“ zadužen je da obavi i sve neophodne pripreme za aktivnosti koje su obuhvaćene programom ovog pohoda od Nezuk do Potočara, koji počinje 8. jula , kao i Marš mira Žepa – Potočari. 

U vjerskom dijelu programa, biti će klanjana dženaza identifikovan žrtvama genocida. O ukopu identifikovanih OO će naknadno odlučiti uz dogovor  s porodicama i žrtava i pododborom za vjerska pitanja.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.