REAKCIJE

Čavka: Neka Izetbegović prijavi ko je ukrao mobitel

Ja prvi kada čujem od njega to ime i prezime, znat ću šta mi je posao, rekao Čavka

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

9.6.2020

Čavka: Neka prijavi. Arhiv

Na vijestima TV Hayat predsjednik SDA Bakir Izetbegović u kontekstu današnje presude tužiocu Boži Mihajloviću rekao je da u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine ima tužilac koji je ukrao telefon koji mu se svidio iz spisa.

- Evo danas je osuđen gospodin Božo Mihajlović, 225 hiljada je neko otuđio, nisu uhvatili ko je, samo su rekli da je to vjerovatno neka sekretarica i njega osudili na pet godina robije, a nju nisu uhvatili niti osudili. Dakle, neko uzima novac iz kutija, pa znamo da je trenutno aktivni tužilac uzeo mobitel tuđi, od optuženog lica iz te kutije gdje su evidencije, svidio mu se mobitel, uzeo ga sebi i ostao tužilac da nam dijeli pravdu. Nedopustive su to stvari - kazao je Izetbegović


Izetbegović: Nedopustive stvari. Screenshot

- Ja Oleg Čavka jedan od tužilaca pozivam ga da to odmah prijavi. Ako ima dokaza i naravno da nam svima kaže ko je taj kradljivac mobitela. Ja prvi kada čujem od njega to ime i prezime, znat ću šta mi je posao! - kazao je za "Avaz" tužilac Čavka.

Povod je reakcija na gostovanje Izetbegovića na Hayatu, a gdje se osvrnuo na predmet "Respiratori", presudu tužiocu Boži Mihajloviću, gdje je spomenuo indirektno pojedine tužioce Tužilastva čije je poteze nazvao kokošarskim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.