SARAJEVO

Polaganjem cvijeća na mezarju Kovači obilježen Dan osnivanja Patriotske lige BiH

Predsjednik Udruženja Zelenih beretki Muhamed Švrakić također se obratio prisutnima

Piše: Avaz.ba

10.6.2020

Obilježena godišnjica - Avaz
Obilježena godišnjica - Avaz
Obilježena godišnjica - Avaz
Obilježena godišnjica - Avaz
Dnevni avaz
+11

U Sarajevu polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima, palim borcima i Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku Predsjedništva BiH na mezarju Kovači obilježena je 29. godišnjica i Dan Patriotske lige BiH i Zelenih beretki BiH.

Okupljeni su se prisjetili značaja Patriotske lige koja je osnovana u junu 1991. godine kako bi se od agresora odbranili ne samo građani Sarajeva, već i cijele BiH.


Obilježena godišnjica. M. Kadrić

- Čestitam Dan osnivanja Patriotske lige i odluke da se brani država BiH, njena državnost i hiljadugodišnja tradicija suživota na ovim prostorima, kao odluka da se brane svi građani BiH- rekao je Salko Bukvarević, ministar za pitanje boraca i indalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Federacije BiH.

Kako su poručili brojni prisutni, neophodno je odati počast poginulima, ali i poštovanje preživjelim članovima Patriotske lige zbog svega što su učinili za BiH.

Predsjednik Udruženja Zelenih beretki Muhamed Švrakić također se obratio prisutnima podsjetivši na ulogu Zelenih beretki u odbrani BiH. On je poručio prisutnima kako treba biti više okupljanja kakvo je današnje okupljanje na mezarju Kovači koje je postalo tradicija.

Praćenje manifestacije u povodu 29. godišnjice od osnivanja Patriotske lige i Zelenih beretke BiH, koja će se održati u srijedu sa početkom u 12 sati na platou Šeidskog mezarja Kovači.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.