BIH

Tadić - Kavalec: Cilj je jačanje vladavine prava

Tužiteljstvo je za vrijeme pandemije Covid 19, sukladno uputama VSTV-a BiH, intenzivno radilo na predmetima koji se odnose na kaznena djela ugrožavanje zdravlja i života građana

Glavna tužiteljica upoznala je predstavnike Misije OSCE-a u BiH sa aktuelnom situacijom. Tužiteljstvo BiH

S.K./Avaz.ba

10.6.2020

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, sastala se danas sa šeficom Misije OSCE-a u BiH, veleposlanicom Ketlin (Kathleen) Kavalec, kao i dužnosnicima Misije zaduženim za segment vladavine prava, Mihaelom Šicom (Michael Schuetz), šefom Sekcije za vladavinu prava i pravnim savjetnikom​ Frančeskom De Sanktisom (Francesco De-Sanctis).

Glavna tužiteljica upoznala je predstavnike Misije OSCE-a u BiH sa aktuelnom situacijom, te sa radom i ostvarenim rezultatima Tužiteljstva BiH, za vrijeme pandemije Covid 19, te ostvarenim rezultatima iako se radilo u smanjenim kapacitetima zbog poštivanja preporuka nadležnih institucija. Također, Tužiteljstvo je za vrijeme pandemije Covid 19, sukladno uputama VSTV-a BiH, intenzivno radilo na predmetima koji se odnose na kaznena djela ugrožavanje zdravlja i života građana, javne nabave, kao i rad na pritvorskim predmetima i predmetima sa žurnim rokovima, saopćenm je. 


Glavna tužiteljica upoznala je predstavnike Misije OSCE-a u BiH da je zbog nastalih okolnosti bio otežan rad na predmetima ratnih zločina. Tužiteljstvo BiH

Glavna tužiteljica upoznala je predstavnike Misije OSCE-a u BiH da je zbog nastalih okolnosti bio otežan rad na predmetima ratnih zločina, kao i procesima ekshumacija, zato što navedene aktivnosti iziskuju putovanja i rad na terenu na području cijele Bosne i Hercegovine.

U Tužiteljstvu BiH od 18.maja rade svi tužitelji i uposlenici, puno radno vrijeme, poštivajući mjere propisane za zaštitu zdravlja uposlenika.

Ambasadorica Kavalec je istakla da će Misija OSCE-a u BiH nastaviti pružati podršku Tužiteljstvu BiH u prevazilaženju izazova s kojima se suočava u svom radu, s ciljem jačanja vladavine prava u interesu svih građana BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.