SAZNAJEMO

Edis Baković novi v. d. direktora ZOI '84

Nedavno je smijenjen raniji saziv Nadzornog odbora, te postavljen novi, koji će izvršiti smjenu trenutnog direktora Kenana Magode

Za sutra je zakazana 2. sjednica Nadzornog odbora ZOI ’84. Arhiv

Piše: A. Čengić / Avaz.ba

11.6.2020

Edis Baković bit će novi v. d. direktora ZOI '84, saznaje Avaz.ba.

Kako smo ranije pisali, ova pozicija pripala je Demokratskoj fronti, a informaciju nam je potvrdio DF-ov zastupnik u Skupštini KS Sead Milavica.

- Edis Baković će biti novi direktor preduzeća. On je mašinski inžinjer. Nije član stranke, ali je stručan za ovu poziciju - potvrdio nam je Milavica.

Podsjećamo, za sutra je zakazana 2. sjednica Nadzornog odbora ZOI ’84, na kojoj će se razmatrati smjena SDP-ovog direktora Kenana Magode i postavljanje vršioca dužnosti. Druga tačka dnevnog reda bit će razrješenje izvršnog direktora kao i v. d. izvršnog direktora za poslovne funkcije ZOI '84.

Za sutra zakazana sjednica. Avaz

Nedavno je smijenjen raniji saziv Nadzornog odbora, te postavljen novi, koji će izvršiti smjenu trenutnog direktora Magode. 

Time se nastavlja smjena direktora javnih preduzeća koje je postavila stara Vlada Kantona Sarajevo, na čelu sa premijerom Edinom Fortom.

Novi članovi Nadzornog odbora su Anita Alihodižić, Jasmin Jarebica i Aiša Ćenanović, a smijenjeni članovi su bili Emir Vučijak, Nedžad Holjan i Dževad Lavić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.