SARAJEVO

Sutra smjena direktora ZOI'84 Kenana Magode

Umjesto Magode, sutra će se na sjednici imenovati novi v.d. direktora i ta pozicija pripala je kadaru DF-a.

Magoda: SDP-ov direktor. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

11.6.2020

Za sutra je zakazana 2. sjednica Nadzornog odbora ZOI ’84, na kojoj će se razmatrati smjena SDP-ovog direktora Kenana Magode i postavljanje vršioca dužnosti. Druga tačka dnevnog reda bit će razriješenje izvršnog direktora kao i v.d. itvršnog direktora za poslovne funkcije ZOI'84.

Nedavno je smijenjen raniji saziv Nadzornog odbora, te postavljen novi, koji će izvršiti smjenu trenutnog direktora Magode .

Time se nastavlja smjena direktora javnih preduzeća koje je postavila stara Vlada Kantona Sarajevo, na čelu sa premijerom Edinom Fortom.

Za sutra sazvana sjednica. Avaz

Novi članovi Nadzornog odbora su Anita Alihodižić, Jasmin Jarebica i Aiša Ćenanović, a smijenjeni članovi su bili Emir Vučijak, Nedžad Holjan i Dževad Lavić.

Umjesto Magode, sutra će se na sjednici imenovati novi v.d. direktora i ta pozicija pripala je kadaru DF-a.

Podsjećamo, posljedji u nizu skandala iz ZOI'84 detaljno je razmatran na sjednic Skupštine KS održane 21. maja. 

Zastupnici su tada sa 28 glasova za izglasali da se raskine ugovor o iznajmljivanju restorana "Benetton" na Bjelašnici s privatnom firmom "DomoArt" na šest godina, koji je potpisalo preduzeće ZOI '84. 

Kako je ranije pisano, vlasnik "DomoArta" Nedim Đapo povezan je s NiP-om, odnosno s kadrovima te stranke preko firme "Cue" iz Sarajeva. Njegov partner u toj firmi je Silvije Kristić, suprug zamjenice predsjedavajućeg Skupštine KS Danijele Kristić i članice Naroda i pravde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.