MINIRANJE SEZONE

Magoda za "Avaz": To je morao biti neko s opremom i ko zna šta uzima

Nije u pitanju samo sabotaža ZOI-ja nego i ugrožavanje sigurnosti građana i sada se moraju uključiti svi nivoi sigurnosti, apelirao Magoda

Magoda: Policija obavila uviđaj. Avaz

Piše: M. R. S. / Avaz.ba

2.11.2019

Direktor predeuzeća ZOI 84 Kenan Magoda, nakon što su utvrdili krađu sajle i sigurnosnog kabla na Bjelašnici i ukazali na pokušaj sabotaže, trenutno se nalazi na ovoj sarajevskoj planini i obilazi teren.

Za „Avaz“ je kazao da je policija obavila uviđaj te da su iz preduzeća jučer ustanovili krađu i danas pregledaju teren i ostale stubove.

- To je morao biti neko s opremom, jer su u pitanju stubovi od 10 do 25 metara, morao je biti neko ko zna šta uzima. Ide krivična prijava protiv N. N. lica. Ali, ovo nije u pitanju samo sabotaža ZOI-ja nego je i pitanju ugrožavanje sigurnosti građana i sada se moraju uključiti svi nivoi sigurnosti – istakao je Magoda.

Podsjetimo da su i prošle godine građane dočekali kamenje, blato i pokvaren lift, umjesto snijega i osiguranih uvjeta za skijanje, a tadašnji direktor Nevres Alispahić tvrdio je da su radnici firme napravili sabotažu prekidanjem kablova na ski-liftu i uništavanjem staze. 

Magoda je kazao da je bila podnesena discisplinska prijava protiv zaposlenika, ali je sud sve vratio jer nije utvrđeno da su radnici sabotirali te je do danas ostalo neutvrđeno ko je prekinuo kablove na ski-liftu i uništio stazu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.