SARAJEVO

Marić direktoru GRAS-a: Niste u stanju da promijenite uniforme, a govorite o gorućim problemima

Reforme su bolne, nemojte da oped dođemo da slušamo iste izvještaje, rekao Čampara

Marić: Uvijek ista priča. Avaz

Piše: A. Č. / Avaz.ba

16.6.2020

Zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo direktor GRAS-a Jakub Kubur predstavio je izvještaj za 2019. godinu. Kako su zastupnici rekli, ništa novo nisu čuli.

Na govor Kapura prvi je reagirao zastupnik Zvonko Marić koji je rekao da ga je njegovo „inspirativno“ obraćanje natjeralo da traži riječ. 

- Uvijek ista priča. Ništa se konkretno ne radi. Niste ništa novo rekli, a niste nišna ni uradili. Kao zastupnik sam govorio, niste u stanju da im promijenite uniforme, a govorite o nekim gorućim problemima. Kažete da ste to zatekli, pa sada ste tu da to riješite, i opet ne radite ništa. Kažete da su kamate 5-6 miliona, nonšalantno to kažete. Ne može biti 5-6 miliona. Morate znati tačno koliki je dug. Milion KM nije malo. Postupate kao prethodnici, postavljate se kao prethodnci. Zašto ste tu. Kažete „napravili smo pregled gubitaka“. Šta ste vi tamo „hroničar gubitaka“ kažete "to je dobra firme, znate samo treba malo...". Pa uradite nešto. Ministre Kalem volio bih da ze napokon zabilježi uspjeh u ovom preduzeću, sada imate podršku.

Zastupnik Aljoša Čampara nadovezao se na govor Marića. 

- Treba se krenuti u rješavanje pitanje GRAS-a. Reforme su bolne, nemojte da oped dođemo da slušamo iste izvještaje. Treba voditi reačuna o ljudima koji tamo rade – rekao je Čapara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.