KOLATERALNA ŠTETA

U Crnu Goru bh. građani ne mogu zbog Srbijanaca

Mjera će se primjenjivati od danas dok Crna Gora i Bosna i Hercegovina ne budu dogovorile jasne procedure razmjene informacija o kontroli osoba koje preko BiH dolaze u Crnu Goru iz trećih država, saopćeno je iz Vlade.

N. Aj. / Avaz.ba

Do danas građani Bosne i Hercegovine mogli su bez prepreka ulaziti u Crnu Goru. Ali, danas je donošena odluka da je za bh. građane ograničen ulazak u zemlju odnosno da ne mogu preći granicu bez negativnog PCR testa akreditovane laboratorije, ne starijeg od 48 sati.

Istaknuto je da za to nije odgovorna Bosna i Hercegovina, odnosno njeni građani, nego državljani Republike Srbije.

Kako se navodi u saopćenju Vlade Crne Gore, većina aktivnih slučajeva koronavirusa importovana je u Crnu Goru iz Srbije tako što su neodgovorni pojedinci ušli preko Bosne i Hercegovine.

  • Građani bh. ne mogu u Crnu Goru bez negativnog testa na koronavirus

    Građani bh. ne mogu u Crnu Goru bez negativnog testa na koronavirus

    Foto: Arhiv


Nacionalno koordinaciono tijelo (NKZ) donijelo je odluku da Institut za javno zdravlje privremeno izuzme BiH sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije. Mjera će se primjenjivati od danas dok Crna Gora i Bosna i Hercegovina ne budu dogovorile jasne procedure razmjene informacija o kontroli osoba koje preko BiH dolaze u Crnu Goru iz trećih država - saopćeno je iz Vlade. 

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja ove mjere neće biti moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča i Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče. 

Više o temi Koronavirus

ZBOG POVEĆANOG BROJA ZARAŽENIH
Bh. građani u Crnu Goru mogu samo uz negativan test na koronu
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na