NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Hrvatska rampa je šansa za bh. turizam

Saznajte i zašto je zatražena smjena Kadrije Kolića s pozicije predsjednika Nadzornog odbora "Unis Ginexa"

Piše: Avaz.ba

25.6.2020

Naslovna strana današnjeg broja "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, pročitajte sve o tome šta će značiti odluka Hrvatske da se vrate mjere kojima bh. državljani koju uđu u Hrvatsku moraju u obaveznu samoizolaciju. Razlog je naravno pandemija koronavirusa.

Je li ova odluka vlasti u Zagrebu šansa za bh. turizam. Šta o tome kažu bh. institucije, stručnjaci, ali i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković.

Može li se očekivati  recipročne mjere i šta će odlučiti Vijeće ministara naredne sedmice na sjednici u Sarajevu.

Pročitajte i gdje se bh. građani sve mogu testirati.

Komentar dana napisala je Nerma Ajnadžić.

Saznajte i zašto je zatražena smjena Kadrije Kolića s pozicije predsjednika Nadzornog odbora "Unis Ginexa". Ko je poslao pismo Vladi Federacije, a šta je pisala Jelka Milićević, ministrica finansija ministru Nerminu Džindiću.

Kako je Kolić, advokat osumnjičenog Fahrudina Solaka iz afere "Respiratori" postao suvlasnik više firmi namjenske industrije i šta o tome kažu mali dioničari.

Otkrivamo ko koči podjelu humanitarne pomoći iz Emirata. Šta je pozadina ovog slučaja i ko i zašto još nikada nije podnio carinsku prijavu.

Šta je u intervju za "Avaz" poručio Stjepan Mesić. 

Na stranama Globusa donosimo sve o optužnici protiv Hašima Tačija za ratne zločine. Ova optužba dolazi u trenutku pregovora o  Kosovu  u  SAD.

Donosimo i detalje priče kada će biti imenovani direktori ključnih agencije u državi. Ko koči imenovanje direktora SIPA, ko će dobiti direktorsku poziciju u RAK-u i hoće li Selmo Cikotić biti imenovan za novog ministra sigurnosti BiH.

Pročitajte i ispovijest opljačkane sarajevske balerine Iman Fagin, koju su brutalno pretukli migranti.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje s suđenje pljačkašima iz Mostara i zašto je na slobodu puštena srbijanska starleta Tijana Ajfon.

Zagrebački bend „Elemental“ objavio je  novi album „Ilica“. Šta o svemu kaže frontmen ove grupe, čitajte na stranama Jet seta.

Čitajte sve o slučaju Koševo. Šta kažu legende FK Sarajeva o top-temi u našem glavnom gradu.

Saznajte i hoće li Novak Đoković doći u Bosnu i Hercegovinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.