KONSULTATIVNI SASTANAK

Radončić podržao zahtjeve poslodavaca

Potencirani su problemi s kojima se susreću poslodavci i uposlenici zbog višemjesečne pandemije i ogromnih ekonomskih posljedica koje privreda trpi

Radončić razgovarao sa Smailbegovićem i Pandurevićem. SBB

Piše: Avaz.ba

1.7.2020

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić održao je konsultativni sastanak sa predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnanom Smailbegovićem i direktorom Udruge poslodavaca FBiH Mladenom Pandurevićem.

Tokom sastanka potencirani su problemi s kojima se susreću poslodavci i uposlenici zbog višemjesečne pandemije i ogromnih ekonomskih posljedica koje privreda trpi.


Radončić razgovarao sa Smailbegovićem i Pandurevićem. SBB

Predstavnici poslodavaca urgiraju da parlamentarne stranke učine dodatne napore i što prije usvoje reformske zakone, koji su i dalje na čekanju u Parlamentu FBiH. Predložene mjere, uz amandmansku korekciju, dovele bi do neophodnog rasterećenja privrede i omogućili povećanje prihoda zaposlenika i očuvanja radnih mjesta.


Od Radončića je, kao realiziranog privrednika, zatraženo da se što više uključi u objedinjavanje svih političkih faktora i ekonomske struke, kako bi se što prije došlo do prihvatljivih rješenja, iza kojih stoje poslodavci, ali su i značajno usaglašeni sa predstavnicima sindikata, saopćeno je iz SBB-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.