KONSULTATIVNI SASTANAK

Radončić podržao zahtjeve poslodavaca

Potencirani su problemi s kojima se susreću poslodavci i uposlenici zbog višemjesečne pandemije i ogromnih ekonomskih posljedica koje privreda trpi

Avaz.ba
01.07.2020 15:03

Radončić razgovarao sa Smailbegovićem i Pandurevićem

Foto: SBB

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić održao je konsultativni sastanak sa predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije BiH Adnanom Smailbegovićem i direktorom Udruge poslodavaca FBiH Mladenom Pandurevićem.

Tokom sastanka potencirani su problemi s kojima se susreću poslodavci i uposlenici zbog višemjesečne pandemije i ogromnih ekonomskih posljedica koje privreda trpi.

  • Radončić razgovarao sa Smailbegovićem i Pandurevićem
    Radončić razgovarao sa Smailbegovićem i Pandurevićem Foto: SBB

Predstavnici poslodavaca urgiraju da parlamentarne stranke učine dodatne napore i što prije usvoje reformske zakone, koji su i dalje na čekanju u Parlamentu FBiH. Predložene mjere, uz amandmansku korekciju, dovele bi do neophodnog rasterećenja privrede i omogućili povećanje prihoda zaposlenika i očuvanja radnih mjesta.

Od Radončića je, kao realiziranog privrednika, zatraženo da se što više uključi u objedinjavanje svih političkih faktora i ekonomske struke, kako bi se što prije došlo do prihvatljivih rješenja, iza kojih stoje poslodavci, ali su i značajno usaglašeni sa predstavnicima sindikata, saopćeno je iz SBB-a.

Komentari

NA VRH