REAKCIJA NA IZJAVE AMBASADORA RUSIJE

Selmo Cikotić za "Avaz": NATO je u BiH donio mir

Oni koji rade protiv toga na neprincipijelan način, tvrdi Cikotić, oni podrivaju stabilnost i sigurnost, kaže Cikotić

M. Aš. / Avaz.ba

Cikotić: Saradnja s Rusijom, ali na poštenim osnovama

Foto: Avaz


Selmo Cikotić, bivši ministar odbrane i kandidat za ministra sigurnosti, rekao je jučer za „Avaz“, komentirajući izjave ambasadora Rusije u BiH, Petra Ivancova, da je na prostore BiH NATO donio mir i da su sve odluke vezano za NATO donesene konsenzusom u periodu od 20 godina.

Ivancov je jučer, podsjećamo, kazao kako "integracija BiH u NATO dovodi u pitanje sigurnost i stabilnost", što je izazvalo žestoke reakcije.

Dakle, od prve odbrambene politike iz 2001. godine, koja eksplicitno kaže da je cilj BiH da što prije postane punopravnom članicom NATO-a, preko svih drugih zakona, i to konsenzusom. Taj konsenzus znači mir, prosperitet države i svih njenih građana i naroda - istakao je Cikotić.  A oni koji rade protiv toga na neprincipijelan način, tvrdi Cikotić, oni podrivaju stabilnost i sigurnost. 

- Nama treba saradnja s Rusijom, ali na poštenim osnovama i međusobnom uvažavanju. Tako će Rusija pomoći BiH, ali i Srbima u BiH. Ali bude li radila protiv postignutih sporazuma i dogovora, onda će činiti štetu - kazao je Cikotić.

Više o temi NATO

REAKCIJA NA IZJAVE IVANCOVA
Bajrović: Rusija vodi hibridni rat na teritoriju BiH
NA VRH

Podijeli članak na