GRADSKI SAOBRAĆAJ

GRAS mijenja trasu linija od 11 do 13 sati

Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Skenderija, dakle neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod

Tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Skenderija. Arhiv

Avaz.ba

8.7.2020

Javno Komunalno Preduzeće Gradski saobraćaj Sarajevo (GRAS) obavještava korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a zbog prolaska kolone vozila koja prevozi ekshumirane žrtve počinjenog genocida u Srebrenici, u četvrtak, 9. jula 2020. godine, od 11 do 13 sati doći do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza.

Kako navode iz GRAS-a, tramvajski saobraćaj će se odvijati preko okretnice Skenderija, dakle neće biti u funkciji na relaciji Skenderija – Baščaršija – Higijenski zavod.

Autobuska linija broj 31e Vijećnica – Dobrinja mijenja polazni terminal i dijelom trasu te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Linije koje polaze od Doma Armije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i polazit će sa Drvenije. Linije koje polaze sa Parka za Jagomir i Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polazit će sa terminala Sutjeska.

Trolejbuske linije koje saobraćaju za Jezero bit će preusmjerene na okretnicu Trg Austrije. Tokom prolaska kolone ulicom Alipašina doći će do kratkotrajnog zastoja na autobuskim i minibuskim linijama čija trasa prolazi ovom ulicom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.