VIRTUELNI SASTANAK

Opozicionari u FBiH: Nećemo sjediti skrštenih ruku

Virtuelnom sastanku su prisustvovali lideri Naše stranke Predrag Kojović, SDP-a Nermin Nikšić, Nezavisnog bloka Senad Šepić, NiP-a Elmedin Konaković, PzP-a Mirsad Hadžikadić i Hrvatske stranke Božo Skopljaković

Sa sastanka. Printscreen

Avaz.ba

13.7.2020

Predsjednici opozicionih stranaka u FBiH danas su održani sastanak na kojem su poručili da se sve više u režiji koalicije SDA, SNSD i HDZ spominje mogućnost dodatnog odlaganja lokalnih izbora, a da je neusvajanje državnog budžeta samo jedan od planiranih scenarija. 

Virtuelnom sastanku su prisustvovali lideri Naše stranke Predrag Kojović, SDP-a Nermin Nikšić, Nezavisnog bloka Senad Šepić, NiP-a Elmedin Konaković, PzP-a Mirsad Hadžikadić i Hrvatske stranke Božo Skopljaković.

- Pokušaj vladajućih stranaka da demokratiju stave u karanatin i na taj način suspenduju pravo građana da biraju i budu birani predstavlja tačku koju neće tolerirati ni opozicione stranke, ali ni građani u Bosni i Hercegovini. Zbog toga i na ovaj način želimo vrlo jasno poručiti kako je presudno važno da se osiguraju sredstva za održavanje lokalnih izbora u ovoj godini - poručili su.

Za opozicione stranke je potpuno neprihvatljivo da HDZ i SNSD, zbog situacije u kojoj su evidentno izgubili kontrolu nad Centralnom izbornom komisijom BiH, uvjetuju i taocima drže građane Bosne i Hercegovine osporavanjem usvajanja budžeta.

- Mi nećemo sjediti skrštenih ruku i čekati da se SDA, SNSD i HDZ kriju iza svojih navodnih sporazuma, koji ne vrijede ni 24 sata od slavodobitnog proglašavanja, tražeći opravdanje kako da se izbori ne održe. Mi, u SDP-u, NS-u, NIP-u, Platformi za progres, NBL-u, HS-u i NB-u, smo čvrsto opredjeljeni da iskoristimo sva demokratska sredstva kako bi spriječili namjeru vladajućih stranaka da spriječe održavanje lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini - dodali su.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.