REAKCIJE

Đapo: Niko nema mandat da se poigrava pravom građana

Žao mi je što država budžet nije dobila još na prošloj sjednici, ali nadam se da će dokument u srijedu biti usvojen, kazala je Đapo

Piše: E. H. / Avaz.ba

13.7.2020

Đapo: Izbori moraju biti održani. avaz

Održavanje ovogodišnjih lokalnih izbora zavisi isključivo od usvajanja državnog budžeta. U budžetu su predviđena 4,2 miliona maraka za održavanje izbora.

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi trebao biti razmatran Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH, zakazana je za 15. juli.

- Kao zastupnica SBB-a, ja sam i na sjednici Predstavničkog doma koja je održana prošle sedmice glasala za prijedlog budžeta. Žao mi je što država budžet nije dobila još na prošloj sjednici, ali nadam se da će dokument u srijedu biti usvojen - kazala je zastupnica SBB-a Edita Đapo.

Dodala je da će ponovo glasati za budžet jer je njegovo usvajanje jedan od ključnih preduvjeta za održavanje lokalnih izbora ove godine.

- Izbori moraju biti održani, jer niko nema mandat da se poigrava pravom građana da sebi biraju vlast. Najvažniji finansijski dokument države mora biti usvojen i zbog toga što je za 3,1 milion KM povećan budžet Graničnoj policiji BiH za borbu protiv migrantske krize, koja nam je prioritet. Također, nama je država na prvom mjestu, sve činimo da imamo jake državne institucije, a za to nam je neophodan budžet BiH - istakla je Đapo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.