SUTRA KOLEGIJ DOMA NARODA

Čović prenio ovlaštenja na Bradaru

U dobroj vjeri da će ovoj epidemiji doći kraj, nismo mijenjali Poslovnik Doma naroda da se sjednice mogu održavati onlajn, rekla Bradara

Bradara: Vidjećemo sutra da li će biti razmatran po hitnom postupku ili ne. Arhiv

Avaz.ba / Srna

20.7.2020

Šef Kluba delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lidija Bradara rekla je Srni da je zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović prenio ovlaštenja na nju, te da je u ovaj dom proslijeđen Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu i da smatra da nema potrebe za održavanjem onlajn sjednica.

U dobroj vjeri da će ovoj epidemiji doći kraj, nismo mijenjali Poslovnik Doma naroda da se sjednice mogu održavati onlajn. Budući da Dom naroda ima samo 15 delegata i uz određene goste, smatramo da u parlamentu BiH ima dovoljno prostora za organizovanje sjednica i sa velikom razdaljinom i poštovanjem epidemioloških mjera - konstatovala je Bradara. 

Ona je dodala da se nada će, uz odgovornost svih, epidemija doživjeti kraj.

Bradara je rekla Srni da će sutra biti održan Kolegijum Doma naroda. 

- Ovlaštenje je pripremljeno za mene, s obzirom na to da sam predsjednik Kluba hrvatskog naroda i po Poslovniku prva osoba koja može mijenjati predsjednika. Budžet je dostavljen u proceduru - istakla je Bradara i dodala da je Prijedloga budžeta dostavljen na tri različita dokumenta.

Vidjećemo sutra da li će biti razmatran po hitnom postupku ili ne - navela je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.