NAKON POTVRDE OPTUŽNICE

Efendić: Posao načelnika mogu vršiti neometano

Pravni aspekt tog slučaja je najvažniji i u tom smislu ću postupati, objavio je načelnik sarajevske općine Novi Grad koji se tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe

Efendić: Nesreća se desila u martu 2018. godine. Arhiv

Avaz.ba

22.7.2020

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Semira Efendića zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Podsjetimo, sredinom marta 2018. godine načelnik Općine Novi Grad Sarajevo je u naselju Grbavica automobilom oborio starijeg muškarca, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Efendić, koji se tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe, optužnicu je komentirao na svom profilu na Facebooku.

- U vezi sa potvrđivanjem optužnice za saobraćajnu nesreću iz marta 2018. godine, smatram da je dobro da taj slučaj dobije i svoj sudski epilog iz mnogo razloga. Zašto je proces pokrenut baš sada ja ne bih komentarisao, svaki pojedinac, a i javnost će, svakako, izvući sopstvene zaključke.

Pravni aspekt tog slučaja je najvažniji i u tom smislu ću postupati. Sa aspekta zakona, sve do izricanja pravosnažne sudske presude koja bi to eventualno onemogućavala, posao načelnika mogu vršiti neometano – objavio je Efendić na svom profilu na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.