PUTEM FACEBOOKA

Mijatović pohvalio Prašović-Gadžo: Da imamo više žena u politici koje ovako rade, ova zemlja bi izgledala mnogo bolje

Od kada je izabrana za poslanika, a pogotovo od kada je preuzela poziciju generalnog sekretara SBB-a, Sanela pokazuje kako se treba raditi i kako žene u politici mogu biti uspješnije od muških kolega, napisao je Mijatović

N. Aj. / Avaz.ba

Mijatović: Pohvalio kolegicu

Foto: Društvene mreže


Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, na svom Facebook profilu osvrnuo se na problem nedostatka žena u politici, koji je opisao kao hronični.

Pohvalio je Sanelu Prašović-Gadžo za koju je rekao da značajno iskače iz ustaljenog i pogrešnog šablona.

- Nažalost, žene u bh. politici služe samo da popune zakonsku kvotu na izbornim listama i to je to!!! Imam potrebu da javno pohvalim ženu koja značajno iskače iz ovog ustaljenog i pogrešnog šablona, a to je Sanela Prašović-Gadžo. Od kada je izabrana za poslanika, a pogotovo od kada je preuzela poziciju generalnog sekretara SBB-a, Sanela pokazuje kako se treba raditi i kako žene u politici mogu biti uspješnije od muških kolega - napisao je Mijatović.

✅Stalni problem u BiH politici je hronicni nedostatak zena, a nakon toga hronicni nedostatak aktivnih zena u...

Posted by Vojin Mijatovic on Saturday, July 25, 2020

Dodao je da Prašović-Gadžo poznaje površno.

- Iako nije u istoj političkoj stranci kao ja, sa zadovoljstvom moram javno čestitati jer je stvarni primjer kako se radi i za društvo i za svoju političku stranku. Da imamo više žena u bh. politici koje ovako rade, ova zemlja bi izgledala mnogo bolje. Bravo Sanela samo tako nastavi - poručio je Mijatović.

Sekretarka SBB-a u komentaru mu je odgovorila da se iznenadila njegovom objavom te mu se iskreno zahvalila.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na