CIK BiH

Bakalar: Možemo očekivati da će izbori biti održani 15. novembra

Sad nam je još vrlo važno da što prije imamo operativna sredstva za organizaciju izbora, rekao je predsjednik Centralne izborne komisije BiH

Avaz.ba / Srna
29.07.2020 13:26

Bakalar: Svaki dan za organizaciju je važan

Foto: Arhiv

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Bosne i Hercegovine Željko Bakalar izjavio je Srni da je usvajanje zakona o budžetu institucija BiH velika vijest za CIK, građane i demokratiju u BiH.

- Sad nam je još vrlo važno kada će zakon biti objavljen u Službenom glasniku BiH i kada će stupiti na snagu te da što prije imamo operativna sredstva za organizaciju izbora - rekao je Bakalar.

Prema njegovim riječima, iako je svaki dan za organizaciju izbora važan, CIK BiH će uložiti sve snage u realizaciji predviđene dinamike te se svi mogu nadati da će izbori biti održani na zakazani dan, 15. novembra.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas jednoglasno izvještaj zajedničke komisije oba doma parlamenta o postizanju identičnog teksta Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2020. godinu, čime je okončana procedura usvajanja budžeta za ovu godinu.

Komentari

NA VRH