NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Raskol u koalicijskim redovima: SDS i PDP prekidaju saradnju?

Zamjenik predsjednika PDP-a i aktuelni gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potvrdio je ova saznanja

Avaz.ba
10.08.2020 14:37

Vuković: aktuelni gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Foto: Youtube

U toku pregovora o kandidatima za gradonačelnika i načelnike šest gradskih općina, Srpska demokratska stranka (SDS) Istočna Ilidža je, mimo dogovora, izašla u javnost sa svojim prijedlogom kandidata za gradonačelnika, trenutnim predsjednikom Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslavom Lučićem, saznaje Srpskainfo.

U Partiji demokratskog progresa (PDP) koja je, prema koalicijskom dogovora, trebala da ima jednog od ukupno sedam kandidata, iznenađeni su ovim postupkom koji smatraju nekorektnim. Tvrde da SDS, koji je više puta izlazio u javnost sa svojim prijedlozima kandidata mimo dogovora, ugrožava na taj način saradnju, koja u ovoj regiji traje duže od deceniju, prenosi isti izvor. 

PDP će navodno preispitati odnose sa SDS-om u svakoj od šest općina i odrediti se u kratkom roku prema novonastalim okolnostima. Zamjenik predsjednika PDP-a i aktuelni gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković potvrdio je za Srpskainfo ova saznanja.

– Neprijatno sam iznenađen samostalnim istupima u javnosti povodom kandidatura na području grada i ove regije. Nadam se da će ipak biti dovoljno pameti da se vratimo za sto, gdje bismo se možda mogli nastaviti dogovarati. Ovakvo soliranje sigurno neće doprinijeti ukupnom dogovoru u ovoj regiji – kaže Vuković.

Na sjednici Opštinskog odbora SDS Istočna Ilidža odlučeno je da kandidat stranke na lokalnim izborima za načelnika opštine ponovo bude Marinko Božović. Opštinski odbor odlučio je da Darko Babalj bude nosilac odborničke liste i šef Izbornog štaba opštine Istočna Ilidža, dok je prijedlog Opštinskog odbora da kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva bude Miroslav Lučić.

Na predstojećim izborima gradonačelnik Istočnog Sarajeva birat će se prvi put neposredno na izborima, što je rezultat izmjena Izbornog zakona Republike Srpske. Do sada je gradonačelnika birala gradska Skupština.

Komentari

NA VRH