MAĐIONIČAR I ILUZIONISTA

Magic Amir: Vježbao sam po čitavu noć jedan trik

Njegovo najveće zadovoljstvo, osim osmijeha publike, je to što je pomoću svog talenta upoznao mnogo poznatih osoba

Havić: Moji počeci su bili veoma teški. Arhiv

Piše: E. Skokić / Avaz.ba

23.8.2020

Mađioničarski trikovi i iluzije za njega su svakodnevica punih pet godina. Amir Havić iz Stjepan Polja kod Gračanice za sebe će reći kako je student Internacionalne poslovno–informacione akademije u Tuzli te da je u slobodno vrijeme mađioničar i iluzionista.

- Moje umjetničko ime je Magic Amir, a prvo interesiranje za ovaj posao je bilo kada sam kao mali u osnovnoj školi gledao kako mađioničar iz prazne ruke stvara novčanicu, što je za mene tada bilo nemoguće. Upornim vježbanjem, trudom i radom sada i meni to polazi od ruke – kaže Havić.

Najviše se bavi uličnom magijom, gdje u svakom trenutku može pokazati trikove s kartama ili nekim manjim predmetima.


Magic Amir: Vježbao sam po čitavu noć jedan trik. Arhiv

- Moji počeci u magiji su bili veoma teški. Sjećam se trenutaka kada su mi karte ispadale iz ruku i učenja poteza po čitavu noć. Danas to učenje mi nije napor, nego zadovoljstvo, jer znam da sa svakim novim trikom iznenadim publiku i predstavim sebe i svoj talent – govori on.

Njegovo najveće zadovoljstvo, osim osmijeha publike, je to što je pomoću svog talenta upoznao mnogo poznatih osoba, prijatelja i stekao razna poznanstva na čitavom Balkanu.

- Moj najteži trik koji sam naučio je „Mindfreak Acces“ trik s kartama poznatog iluzioniste Krisa Ejndžela (Criss Angel). Osim što ih radim uživo, trikove postavljam i na svoj YouTube kanal Magic Amir – kaže ovaj mađioničar i iluzionista.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.