ĆULUM I ŠINKOVEC

Direktoru SIPA-e uručeno priznanje MUP-a Slovenije

Ono predstavlja jedno od najvećih priznanja koje se dodjeljuje za dugogodišnju izuzetno važnu saradnju ili pomoć policiji Slovenije

Avaz.ba / Fena

Sa sastanka: Dosadašnja saradnja bila uspješna

Foto: SIPA


Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum održao je danas radni sastanak s policijskim atašeom Republike Slovenije u BiH Matijažom Šinkovecom.

Razgovarali su o predmetima koji su važni kako za BiH tako i za Sloveniju, a odnose se na najteža krivična djela iz oblasti terorizma, organiziranog kriminala, trgovine ljudima i ilegalnih migracija, te pranja novca, uz poseban naglasak na dalje jačanje i unapređenje kako operativne tako i strateške saradnje.

Zaključeno da je dosadašnja saradnja bila uspješna, te da će u narednom periodu biti još više unaprijeđena, s akcentom na blagovremenu razmjenu obavještajnih podataka i informacija.

Policijski ataše Republike Slovenije u BiH čestitao je direktoru SIPA-e na imenovanju i poželio puno uspjeha u radu.

Kao znak zahvalnosti na dosadašnjoj uspješnoj saradnji, direktoru SIPA-e uručio je priznanje "Zlatni znak policije" za dugogodišnju uspješnu saradnju u širenju sigurnosne kulture. Ono predstavlja jedno od najvećih priznanja koje se dodjeljuje za dugogodišnju izuzetno važnu saradnju ili pomoć policiji Slovenije u obavljanju poslova koji se odnose na širenje sigurnosne kulture, jačanje i razvoj sigurnosti, ili za izuzetno važnu višestruku saradnju i pomoć u pojedinačnim sigurnosnim operacijama, u kojima su blisko sarađivali SIPA i MUP Republike Slovenije, saopćeno je iz SIPA-e.

Više o temi Darko Ćulum

NA VRH

Podijeli članak na