ZABRINJAVAJUĆE

U RS preminulo šest osoba od koronavirusa

Radi se o 39 muških i 30 ženskih osoba, od kojih su 16 mlađe, 39 srednje i 14 osoba starije životne dobi

Koronavirus u RS. Arhiv

Piše: Avaz.ba

5.9.2020

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici Foča, Bolnica "Sv. Luka" u Doboju i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 572 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus potvrđen je kod 69 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 39 muških i 30 ženskih osoba, od kojih su 16 mlađe, 39 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 15 osoba je iz Banjaluke, devet iz Doboja, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Srpca, četiri iz Foče, po tri iz Laktaša, Teslića, Čelinca i Šipova, po dvije iz Dervente, Novog Goražda, Petrova, Prnjavora i Ribnika i po jedno iz Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Јezera, Kneževa, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Stanara i Šamca.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se ženama starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Kneževa, Šamca, Gradiške i Doboja.

Do sada je u RS potvrđeno 7.726 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 261 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U RS, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 4.742 osoba, testirano je ukupno 67.345 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 195, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 140.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.922 osobe, a nadzor je završen kod 53.321 osobe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.