NAJAVA

Posebna sjednica NSRS danas u Banjoj Luci

Razmatrat će se Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorad

Danas Posebna sjednica NSRS. Arhiv

Avaz.ba

7.9.2020

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je sve stranke iz ovog entiteta da danas na posebnoj sjednici NSRS podrže člana Predsjedništva BiH iz RS Milorada Dodika koji je pokrenuo zaštitu vitalnog interesa i da se na taj način ''onemogući ono što je zamislila Centralna izborna komisija BiH''. 

- Pozivam da budemo jedinstveni o tom pitanju, ali sam siguran da će biti dvotrećinska većina koja će to odbaciti i tako onemogućiti provođenje tog memoranduma kako je planiran - rekao je Višković.

On je podsjetio da su u CIK-u ljudi koji su direktno stigli sa funkcija u određenim političkim partijama, a sada su se drznuli da traže da neko vrši nadzor, što je direkto miješanje u izborni proces, te da zbog toga podržava Dodika jer je pokrenuo zaštitu vitalnog interesa Repubike Srpske.

Narodna skupština razmotrit će na posebnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES), veoma štetna po vitalne interese RS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.