NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Zašto ne padaju kamate

Apsurdi – U BiH godinama nije moguće dobiti liniju za hitne slučajeve

Piše: Avaz.ba

8.9.2020

Današnja naslovnica „Dnevnog avaza“. Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte zašto ne padaju kamate u BiH nakon što je EURIBOR pao u negativnu zonu. Šta o tome kažu stručnjaci.

Pročitajte i reakcije o dolasku Metju Palmera u BiH, s kim će se sastati, šta o tome kaže šef kluba SDA u Parlamentu BiH Adil Osmanović. Mogu li se očekivati sankcije i koje poruke Palmer nosi s sastanka s dužnosnicima EU u Briselu.

Saznajte zašto je Tužilaštvo BiH pisalo Ministarstvu obrazovanja Kantona Sarajevo i zašto se provjerava rad Američkog univerziteta u BiH. Kakva je u tome uloga FBI ureda Ambasade SAD u Sarajevu.

Komentar dana napisao je Erdin Halimić.

Donosimo ko je Sarajlija koji je osuđen na pola godine zatvora zbog prijetnji policijskom službeniku koji je radio na osiguranju Ambasade SAD u Sarajevu.

Šta Željko Bakalar, predsjednik CIK-a kaže o odluci Narodne skupštine RS koja je podržala Dodikov vitalni nacionalni interes. Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da bi praćenje izbornog procesa u BiH od Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES) iz SAD bilo štetno po vitalne interese ovog bh. entiteta, što je su jučer delegazi uz žestok otpor opozicije i podržale.

U razgovoru za „Avaz“ reisu-l-ulema Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić komentira aktuelnu situaciju u toj zemlji. Pročitajte njegovu poruku. Kako on gleda na posljednja dešavanja.

Hoće li biti ponovljen tender. Zašto se niko nije prijavio na konkurs za montiranje i transport 100 respiratora koje je nabavila "Srebrena malina" u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića. Ovi respiratori od 25.aprila, iako su plaćeni 10,5 miliona KM nikada nisu podjeljeni medicinskim ustanovama.

Da li je na pomolu nova blamaža s ovom skupocijenom medicinskom opremom.

Srbijanski predsjednik i kosovski premijer sa EU zvaničnicima počeli pregovore u Briselu. Nakon Bijele kuće slijede dogovori s EU zvaničnicima.

Saznajte i kako je Bosna i Hercegovina jedina evropska zemlja u kojoj nije dostupan jedinstveni broj 112 za hitne slučajeve. Ko je tome kriv?

Donosimo i sve o četvrt stoljeća od vojne intervencije “Deliberate Force”. Pročitajte kako je NATO donio mir BiH.

Na stranama Crne hronike saznajte kako su migranti pretukli braću, jednog zamalo ubili nožem i šta je odlučio Kantonalni sud u Sarajevu. Kome je produžen pritvor. Da li je Sarajevo postalo poprište obračuna u kojima glavnu ulogu imaju migranti iz Pakistana, Alžira, Maroka...

Nove epizode ’Lud, zbunjen, normalan’ prvi put u BiH, pročitajte sve detelje o hit seriji na Balkanu.

Liga nacija: BiH poražena od Poljske. Kako je Bajević iznenadio bh. javnost odabirom prvih 11 igrača. Ko je opravdao povjerenje, a ko je kriv za poraz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.