REAKCIJE

Hurtić: Inicijativa Šatorovića ima za cilj podržati izbornu kampanju pojedinih političkih partija

Vlada FBiH nije dobila na razmatranje prijedlog izmjena Zakona o radu koji je danas predstavljen u medijima, kazao je Hurtić

Hurtić: Inicijativa Šatorovića ima za cilj podržati izbornu kampanju pojedinih političkih partija. Arhiv

Piše: E. H. / Avaz.ba

10.9.2020

Predsjedništvo Upravnog odbora Saveza samostalnih sindikata (SSS) BiH danas je prihvatilo prijedlog ekspertnog tima SSS BiH koji je pripremio prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu koji će biti upućen socijalnim partnerima i Vladi Federacije BiH, kazao je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Saveza Selvedin Šatorović.

U svojstvu člana Ureda premijera FBiH reagirao je Zlatko Hurtić

- Vlada FBiH nije dobila na razmatranje prijedlog izmjena Zakona o radu koji je danas predstavljen u medijima, a koliko nam je poznato sa tim nisu upoznati ni granski sindikati koji čine Savez samostalnih sindikata BiH niti Udruženje poslodavaca FBiH. Stoga se u ovom slučaju očigledno radi o svojevrsnom medijskom cirkusu u organizaciji neovlaštenog predstavnika SSS BiH izvjesnog Selvedina Šatorovića, što po svemu sudeći nema za cilj zaštitu radnika nego jeftinu medijsku promociju ovog pojedinca - istakao je Hurtić.

Dodao je da pored ovog čini se da je ova inicijativa također ima za cilj podržati izbornu kampanju pojedinih političkih partija koje u zadnje vrijeme daju podršku ne aktivnostima SSS BiH nego pojedincima poput Šatorovića, a koji se lažno predstavlja da je na čelu ovog sindikata. 

- Ukoliko Vlada FBiH dobije prijedlog izmjena bilo kojeg zakona pa i Zakona o radu od strane ovlaštenih predstavnika SSS BiH ona će ih kao i uvijek razmotriti u okviru socijalnog dijaloga koji se vodi putem Ekonomsko socijalnog vijeća, a ne pres konferencijama - zaključio je Hurtić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.