NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ekonomija je prioritet za regiju

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske, kazao je jučer za „Dnevni avaz“, između ostalog, da Radomir Višković, premijer RS, kao i sve druge osobe koje su pod sumnjom da su učestvovale ili pomagale u ratnim zločinima, mora biti procesuiran

Piše: Avaz.ba

23.9.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju “Dnevnog avaza”, najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte šta je sve specijalni izaslanik predsjednika SAD Ričard Grenel (Richard Grenell) rekao jučer u Beogradu, zašto je ekonomija prioritet i šta će njeno poboljšanje značiti za regiju.

Za naš list govorio je Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH. Osvrnuo se na ideju "malog Šengena" te koje su njegove prednosti.

Komentar dana, pod naslovom "Minutu po minutu", napisala je Nerma Ajnadžić.

Do kraja godine će u parlamentarnu proceduru biti upućen Prijedlog federalnog zakona o podršci porodice s djecom. Pročitajte o kakvom zakonu je riječ te koja će pitanja biti regulirana njime.

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske, kazao je jučer za „Dnevni avaz“, između ostalog, da Radomir Višković, premijer RS, kao i sve druge osobe koje su pod sumnjom da su učestvovale ili pomagale u ratnim zločinima, mora biti procesuiran.

Ličnost dana je Zlatan Ibrahimović, a saznajte i zašto.

Na stranama Globusa pročitajte sve o dokumentu koji je otvorio vrata mira u Bosni i Hercegovni, a koji je sačinjen na današnji dan u Bijeloj kući. Saznajte šta je tada Entoni Lejk (Antony Lake), ključni politički savjetnik Bila Klintona (Bill Clinton), rekao američkom predsjedniku.

Ekskluzivno vam donosimo detalje nacrta sporazuma s Vladom KS te otkrivamo dolaze li bolji dani za GRAS.

Evropska komisija je odabrala 60 mladih evropskih ambasadora sa zapadnog Balkana. Među njima su i petero mladića i djevojaka iz BiH. Adi Softić, Amina Maslo, Armin Poljak, Nejra Gurbeta i Tarik Bičo izabrani su u konkurenciji od 400 kandidata. Govorili su za naš list te poručili da su političko stanje i korupcija ugasili motivaciju mladima.

Pročitajte i ispovijest slijepog dvadesetčetverogodišnjaka Mustafe Mehića koji je prije nekoliko dana diplomirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu.

Na stranama Crne hronike vam donosimo sve o jučerašnjem stravičnom zločinu u Ilijašu kada je Muharem Garaplija nožem iskasapio suprugu, a onda pokušao da se ubije. Također, pročitajte o sve o krivičnoj prijavi Tužilaštvu BiH protiv poznatog pjevača Halida Muslimovića.

Mladi glumac Tarik Džinić govorio je za “Avaz” uoči početka emitiranja “Lud, zbunjen, normalan”.

Također, za naš list je govorila i Julija Pajić, MMA borkinja koja je rođena u Frankfurtu i živi u Njemačkoj, nakon potpisa s Bellatorom. Njen otac iz Tuzle, a majka je Crnogorka, a voli naglasiti kako joj je Balkan u krvi te da je pola Bosanka, a pola Crnogorka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.