PREDSJEDNIK NSRS

Čubrilović: Sarajevski mediji čine sve da diskriminišu srpski kadar

Gotovo sav kadar iz Republike Srpske, naravno oni koji su zasmetali političkom Sarajevu, prošli su golgotu, tvrdi Čubrilović

Nedeljko Čubrilović. Arhiv

Avaz.ba / Srna

23.9.2020

 Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je "odavno postalo jasno da određeni sarajevski mediji, po nalogu obavještajnih i paraobavještajnih bošnjačkih službi bezbjednosti, čine sve da diskriminišu srpski kadar, tačnije sve one Srbe u institucijama Republike Srpske i BiH kada im svojim principijelnim stavom zasmetaju".

Komentarišući napade iz Sarajeva na predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, Čubrilović je rekao da je "izmišljanje stenograma o navodnom učešću premijera u događajima oko Srebrenice, falsifikovanje svjedočenja, transkripta presretnutih razgovora - namjerna laž".

- Gotovo sav kadar iz Republike Srpske, naravno oni koji su zasmetali političkom Sarajevu, prošli su golgotu. Kao u Andrićevoj 'Prokletoj avliji' ako nije bilo dokaza, kao što obično i nije, bili su krivi jer im se trudna majka o zločinca očešala. I to je taj oprobani recept u kojem su svi Srbi koji su bili rođeni u vrijeme rata zločinci, a svi Bošnjaci uvijek i samo njihove žrtve. Tužno je i nemoguće graditi zemlju na tim osnovama, podjela, laži i podvala, naglasio je Čubrilović.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.