HRVATSKA

Turković posjetila gradilište Islamskog kulturnog centra u Sisku

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak upoznao je ministricu o toku izgradnje centra

Turković tokom boravka u Sisku posjetila i nekoliko udruženja koja okupljaju Bošnjake u ovom mjestu i Republici Hrvatskoj. MVP BiH

A. V. / Avaz.ba

28.9.2020

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković posjetila je 28. septembra 2020. godine gradilište Islamskog kulturnog centra u Sisku, u Republici Hrvatskoj, te udruženja koja okupljaju Bošnjake u ovom gradu.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak Alem efendija Crnkić upoznao je ministricu Turković o toku izgradnje ovog važnog centra, koja je započela 2016. godine. Naveo je da se završetak radova očekuje krajem iduće godine.

Ministrica je obišla prostorije Islamskog kulturnog centra, a domaćini su predstavili buduće sadržaje u ovom centru. Istaknuto je da se objekat gradi na četiri nivoa, te da će se osim džamije, u njemu nalaziti kongresna dvorana, omladinski klub, restoran s dječjom igraonicom, učionice, biblioteka s čitaonicom i drugi sadržaji.

Ministrica je kazala da je izgradnja ovakvog objeka, sa originalnim arhitektonskim rješenjem i unikatnom kupolom u ovim krajevima koja posebno plijeni pažnju, izuzetno važna za Bošnjake u ovom mjestu, ali i sve druge građane.

Glavni imam Crnkić je naglasio da je posjeta ministrice Turković prva posjeta jednog visokog funkcionera iz Bosne i Hercegovine. On je izrazio nadu da će se u budućnosti učvrstiti kvalitetnije veze, posebno kroz rad sa mladim generacijama i povezivanje sa Bosnom i Hercegovinom.

Ministrica Turković je tokom boravka u Sisku posjetila i nekoliko udruženja koja okupljaju Bošnjake u ovom mjestu i Republici Hrvatskoj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.