TUŽILAŠTVO BiH

Otkriven identitet uhapšenih veterinarskih inspektora

SIPA ih uhapsila, Tužilaštvo traži mjere zabrane

M. Aš. / Avaz.ba

Tužilaštvo BiH

Foto: Arhiv


Tužilaštvo BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog mjera zabrane za troje osumnjičenih  veterinarskih inspektora, koje su jučer uhapsili pripadnici SIPA-e na graničnom prelazu u Orašju.

Mjere zabrane koje će zatražiti postupajući tužitelj, uključuju udaljenje iz službenih prostorija i zabranu obavljanja djelatnosti, kao i zabranu kontaktiranja sa svjedocima i osumnjičenima u predmetu. 

Tužilaštvo je danas objavilo imena osumnjičenih za koruptivna kaznena djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje dara ili drugog oblika koristi. Radi se o  Indiri Dajić-Hukić iz Brčkog, Ivi Kobašu i Mladenu Mijiću iz Bosanskog Šamca.

Mjere zabrane, između ostalog se odnose na udaljenje osumnjičenih iz službenih prostorija i zabranu obavljanja djelatnosti Ureda za veterinarstvo, kao i zabranu kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima i osumnjičenim u predmetu.

Navedene mjere zabrane, osigurat će neometano provođenje i okončanje istrage koju provodi Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama, rečeno je.

Više o temi Tužilaštvo BiH

NA VRH

Podijeli članak na