SANSKI MOST

Asim Kamber (SDA) prekršio mjere zabrane, objavio dva teksta?!

Podsjetimo, u mjerama zabrane jasno je naznačeno da je Kamebru zabranjeno javno istupanje u medijima i komuniciranje s novinarima elektronskih i printanih medija

Kamber: MUP prijavio kršenje mjera zabrane. Arhiv

Piše: E. T.

6.10.2020

Asim Kamber, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u parlamentu FBiH, još uvijek je pod mjerama zabrane koje mu je Sud BiH izrekao na ročištu 19. septembra nakon hapšenja zbog sumnje da je na Općim izborima 2018. godine organizirao izbornu krađu. 


Kamber uhapšen 16. septembra. Avaz

Uprkos mjerama zabrane, Kamber je pod svojim imenom i prezimenom na privatnoj stranici, objavio dva teksta. Prvi tekst je objavio 24. septembra a drugi 1. oktobra.

Kako saznajemo, ovo je prijavljeno Sudu BiH iz kojeg još uvijek nije stiglo očitovanje o kršenju mjera zabrane. 

Podsjetimo, u mjerama zabrane jasno je naznačeno da je Kamebru zabranjeno javno istupanje u medijima i komuniciranje s novinarima elektronskih i printanih medija.  


Faksimil teksta objavljenog na privatnom blogu. Screenshot

Osumnjičenom Kamberu se, osim zabrane putovanja, zabranjuje i sastajanje s određenim osobama osumnjičenim u ovom postupku, Mirelomi Husić i Fazirom Vukalićem, kao i svjedocima, bilo telefonski, putem posrednika, neposredno ili putem društvenih mreža, uključujući i približavanje na 100 metara.


Faksimil teksta. Screenshot

Asim Kamber je uhapšen 16. septembra u akciji SIPA-e, ali umjesto pritvora, postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić tražio je određivanje mjera zabrane. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.